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대전문화/축제ㆍ행사

[외국인 소셜기자]대전칼국수축제 칼국수 장인들의 솜씨를 엿보다

대전칼국수축제

 

3회 대전칼국수 축제가 성황리에 개최됐습니다. 대전 최고의 칼국수 식당이 선보이는 레시피를 맛보고자 전국 각지에서 방문객들이 몰려들었습니다. 


The 3rd Daejeon Kalguksu Festival had a successful opening day. Visitors came from all over the city eager to try some of the tasty recipes from the best kalguksu restaurants in Daejeon. 

 

대전칼국수축제 기념사진

 


칼국수를 만들고 있는 요리사

     

 

항상 그렇듯이, 저는 요리사들이 저마다 국수를 만드는 특별한 방법을 관찰하기위해 1시간을 보냈는데요. 요리사 한 분이 친절하게도 국수 만드는 법을 보여주셨습니다. 몇 분 지나지 않자 물과 밀가루가 국수로 탄생했는데요. 숙련 된 기술에 놀랐습니다.

 

As always, I showed up an hour before the show to observe the unique techniques that each cook has for making noodles. One cook was kind enough to demonstrate how to make noodles. Within in a couple of minutes, the water and flour became noodles. I was amazed by her skillful technique.


 


칼국수를 만들고 있는 요리사

 

 

또 다른 요리사는 국수를 만드는 반죽 기법을 보여주었는데, 만드는 기술을 보여 주었는데, 꽤 인상적이었습니다.

 

Another cook showed his mold and pat technique for making noodles, which was also quite impressive. 

 


칼국수를 뽑는 기계

    

   

기계를 이용하면 특히 사람들이 많을 때 효율적으로 국수를 만들 수 있죠.

 

A machine is an efficient way to make noodles, especially when expecting a large crowd. 

 


 

 


 

요리사들은 열심히 야채 팬케이크와 수육, 족발 등의 반찬을 만들었는데요. 칼국수를 보완 할 수있는 한국 전통 음식들이 많이 있었습니다.

 

The cooks worked hard making side dishes like vegetable pancakes, soo yook, and jjok bal. There was a large selection of traditional Korean favorites to complement the kalguksu.


대전칼국수

 


    

 

칼국수축제는 수많은 칼국수 애호가들에게  다양한 형태의 요리법을 알려줬습니다. 맛있는 국물 냄새가 멀리서도 솔솔 풍겼는데요. 요리사마다 다채로운 재료를 칼국수 위에 얹어 요리를 예술작품으로 승화시켰습니다.

 

The festival offered numerous recipes, which appealed to all types of kalguksu lovers. The pleasant aroma of the broths could be smelled a kilometer away. The way each cook carefully placed the colorful ingredients made each dish into a work of art.


 

 

이번 칼국수축제는 먹을 곳이 많았고 각 부스가 매우 매력적이었습니다. 다행히도 나중에 식당 방문을 할 때 필요한 지도가 축제 브로셔에 담겨있었습니다. 

 

There were many choices of places to eat and each booth was very inviting. Luckily, for future visits to the restaurants, there was a map in the brochure for the festival. 

 


대전칼국수축제 전시관

 

 

이번 축제 참석자들은 칼국수 전시관을 둘러보며 다양한 종류의 칼국수와 역사를 살펴봤습니다.

 

 Festival goers could visit the kalguksu exhibition hall to learn about the history and varieties of the dish.


 


 

모래와 같은 곡식으로 채워진 거대한 상자도 있었는데요. 부모들이 칼국수를 먹는동안 아이들이 놀 수 있는 공간이었습니다.


There was a gigantic box filled with grain, like a sandbox, for parents to let their children play while they ate kalguksu.


 

2017 대전칼국수축제는 칼국수에 대해 배우고, 경험하고, 맛보기에 안성맞춤이었습니다.  저는 내일 더 많은 친구들과 함께 갈 수 있기를 소망했습니다.

 

The 2017 Daejeon Kalguksu Festival is a great place to learn, experience, and taste. I look forward to going back tomorrow with more friends. 

 

 

 

 

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